Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

طاهره چنگیز در جمع خبرنگاران، با اشاره به گذشت یک سال از همه گیری کرونا، اظهار کرد: در این یک سال درس آموخته های زیادی داشتیم، مردم استان مثل سایر مردم کشور و دنیا رنج های زیادی متحمل شدند، مدافعان سلامت خوش درخشیدند، خیران و سازمان های مردم نهاد کمک های زیادی کردند.

وی افزود: از ندانستن مسیر انتقال ویروس، نحوه رفتار ویروس و راه های مراقبت درست، امروز به جایی رسیدیم که دقیقا می دانیم ویروس از چه مسیری منتقل می شود، چگونه بیماران مبتلا را ناتوان می کند و با چه علائمی جان بیماران را به خطر می اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه امروز می دانیم چه اقداماتی برای پیشگیری و درمان کرونا باید انجام دهیم، گفت: اگرچه این ویروس هنوز دارو و درمان قطعی ندارد، ولی روش ها و اصول مراقبت را در طول این مدت آموخته ایم و به تدریج با تجمیع اطلاعاتی که در سراسر دنیا جمع آوری شد و محققان کشورمان نیز در تولید این دانش سهم موثری داشتند، امروز آگاهی بیشتری نسبت به ویروس کرونا و راه های مقابله و درمان آن داریم.

وی با اشاره به تولید اندک لوازم حفاظت فردی در کشور و استان اصفهان در ابتدای همه گیری کرونا، گفت: امروز خوشبختانه تولید مازاد لوازم حفاظت فردی داریم و دیگر کسی برای خرید دستکش و ماسک و مواد ضدعفونی کننده سرگردان نیست. همچنین از نقطه ای که برای انجام یک تست پی سی آر امکانات لازم را در استان نداشتیم به جایی رسیدیم که مجموع آزمایشگاه های دولتی و خصوصی استان ظرفیت بیش از ۲ هزار تست را دارند و در صورت ضرورت این تعداد تا ۲ برابر قابل افزایش است.

چنگیز همچنین افزایش بضاعت استان در تجهیز بیمارستان ها و مخازن اکسیژن و نیز ارتقا روش های مراقبت و تجهیزات بخش آی سی یو را یادآور شد و افزود: همه این ها به اندازه چند دستورالعمل ساده که می تواند از ابتلا به ویروس پیشگیری کند موثر نیست، به طوری که اگر همکاری و حساسیت تک تک شهروندان برای مراقبت از خود و خانواده هایشان را داشته باشیم اساسا با موج بعدی بیماری مواجه نخواهیم شد و اگر افزایش بیماری را داشته باشیم اندک خواهد بود.

وی با اشاره به ابتلای دو نفر از مراجعان مراکز درمانی استان به ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی، گفت: براساس آزمایش پی سی آر و با پرایمر تعیین کننده کرونای انگلیسی قویا مشکوک به ابتلا به کرونای انگلیسی هستند. این جهش ویروس باعث شده ویروسی تولید شود که هم قدرت سرایت و واگیر بیشتری دارد و هم رفتار وحشیانه تری دارد و هم اینکه بیماری زایی و کشندگی آن نسبت به والد یعنی ویروس ووهان بیشتر است و این یعنی خطر بسیار جدی که سلامت مردم را تهدید می کند.

به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به وضعیت استان خوزستان و شیوع گسترده ویروس کرونای انگلیسی، گفت: ویروس کرونای انگلیسی باعث افزایش سریع و سهمگین تعداد مبتلایان در این استان شده است.

وی با اشاره به اینکه در صورت مراعات شهروندان و جدیت بیشتر در رعایت دستورالعمل های بهداشتی، تعداد مبتلایان جدید مثل منحنی زرد ادامه پیدا می کند، اما اگر غفلت و عادی انگاری صورت گیرد، تجمع و ترددها ادامه داشته باشد، قرار گرفتن در فضاهای بدون تهویه، مراعات فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک جدی گرفته نشود، ممکن است باتوجه به رفتار وحشیانه ویروس انگلیسی و ورود آن به استان اصفهان افزایش جدیدی تجربه کنیم.

چنگیز با بیان اینکه ملتمسانه و صمیمانه از مردم استان خواهش می کنم و هشدار می دهم مسئولیت حفظ سلامت هر فرد در وهله اول به عهده خود فرد است و چنانچه در استفاده از ماسک، شستن مکرر دست ها، مراعات فاصله اجتماعی، خودداری از تردد نابجا حتی در خیابان ها و معابر چه برسد به پاساژها، رستوران ها، هتل ها و اماکن تفریحی و اجتماعات توجه نداشته باشیم، گرفتار موج ویروس وحشی کرونای انگلیسی خواهیم شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از مردم خواست ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی را به عنوان آژیر خطر در استان جدی بگیرند و تصریح کرد: تردد بین شهری می تواند افراد را در معرض خطر قرار دهند، همچنین تردد بین استانی به ویژه با کسانی که با استان های مرزی در غرب کشور در تماس بودند می تواند افراد را به شدت در معرض خطر قرار دهد.

وی با بیان اینکه اصفهان امروز بعد از استان خوزستان در خط اول حمله ویروس کرونای جهش یافته قرار دارد و باید به شدت مراقب بود، به شهروندان تاکید کرد: اگر کوچک ترین علائمی پیدا کردید یا افرادی که در تماس با مسافران عراق بودند با شما در تماس بودند، در اولین فرصت به مراکز بهداشتی و درمانی استان مراجعه کرده و تست دهید تا در صورت آلودگی، در اسرع وقت قرنطینه شوید و از چرخش ویروس در جامعه جلوگیری شود.

چنگیز در خاتمه ابراز امیدواری کرد که با مراعات و هوشیاری مردم موج چهارم کرونا در استان اصفهان مشاهده نشود و خاطرنشان کرد: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و استان وظایف خود را برای جلوگیری از این موج در استان انجام و تلاش می کنند از ایجاد موج جدید پیشگیری کرده و اصفهان را پاک نگه دارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرونا انگلیسی شیوع کرونا خوزستان دانشگاه علوم پزشکی کرونای انگلیسی ویروس کرونای ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۰۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات خسارت بارش‌ها در اصفهان / کدام محورهای استان مسدود است؟

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان آخرین جزئیات خسارت بارش‌های بهاری در استان را تشریح کرد.

منصور شیشه فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: طی روز جمعه، چهاردهم اردیبهشت شاهد وقوع بارندگی‌های در اردستان، جاده زواره - شهراب به سمت کویر دق سرخ بودیم که منجر به انسداد مسیر شد و اکنون نیز محور انارک - شهراب نیز به دلیل آب‌گرفتگی زیرگذر راه‌آهن، مسدود و محور جایگزین آن توسط پلیس، محور اردستان - نائین - انارک اعلام شده است.

وی پمپ‌های لجن‌کش و کف‌کش به منطقه مذکور ارسال شده است و عوامل امدادی نیز در محل حادثه حضور دارند، افزود: بارندگی‌های رخ داده منجر به ایجاد رواناب در بعضی مناطق شده بود و با تلاش عوامل امدادی در حال حاضر تمام راه‌های استان به جز محور انارک - شهراب باز است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: شاهد رخداد دو مورد حادثه کوهستان بودیم که شب گذشته در محدوده کاشان شاهد فوت یک پسربچه ۱۵ ساله در ارتفاعات بوده‌ایم، از ابتدای سال جاری شاهد وقوع بیش از ۱۲ مورد حوادث کوهستان هستیم و افرادی که اقدام به صعود از کوه می‌کنند باید الزامات ایمنی را مد نظر داشته باشند.

شیشه فروش با اشاره به اینکه در شرایط بارندگی و وزش باد صعود به ارتفاعات ممنوع است، ادامه داد: دامداران نیز نباید دام‌های خود را در شرایط مذکور برای چرا به ارتفاعات ببرند، و هیئت‌های کوهنوردی نیز باید با اطلاع قبلی به عوامل محلی و بومی و همراه داشتن تجهیزات ایمنی و مسیریاب اقدام به کوهنوردی کنند.

وی گفت: روز پنجشنبه نیز شاهد سقوط دو خودرو به کانال‌های آب‌رسانی در اصفهانک و گورت بودیم که چهار نفر مصدوم و به بیمارستان منتقل شدند و یک نفر نیز بر اثر حادثه رخ داده جان خود را از دست داد؛ عوامل مربوطه موظف به نصب حفاظ و تابلوهای هشدار در محدوده کانال‌های آب و ایمن‌سازی هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: با طرح‌های آبخیزداری، جریان آب در رودخانه زاینده‌رود وجود دارد و افراد باید توجه داشته باشند که ورود به بستر رودخانه یا درون رواناب‌ها و سیلاب‌ها پرخطر به شمار می‌رود و می‌تواند خطر جانی به همراه داشته باشد.

شیشه فروش با اشاره به تداوم وزش باد در سطح استان افزود: روز گذشته نیز سرعت باد به ۷۰ کیلومتر در ساعت می‌رسید، در مناطق مرکزی به صورت نقطه‌ای بود و شاهد سقوط چند اصله درخت بودیم، امروز نیز پدیده غالب وزش بادهایی است که در مناطق مرکزی و شمالی دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه خسارات سامانه بارشی که روزهای پنجشنبه و جمعه در استان فعالیت داشت، بیشتر معطوف به جاده‌های شهری و معابر بود، تصریح کرد: بنیاد مسکن موظف است از منازل آسیب‌دیده بازرسی و موارد را در سامانه ثبت کند و از طریق صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، جبران خسارت شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه در بخش کشاورزی نیز بیمه موظف به جبران خسارت خواهد بود، ادامه داد: همواره احتمال وقوع سیلاب وجود دارد که علت رخداد آنها رگباری و ناگهانی بودن بارش‌ها است و نیازمند اجرای طرح‌های آبخیزداری در مناطق بالادست هستیم.

شیشه فروش گفت: مطالعات تحقیقاتی برای ۳۰۰ هزار هکتار و اولویت‌بندی انجام شده است که لازم است با تأمین اعتباری حدود ۲ هزار میلیارد تومان، طرح‌های آبخیزداری کنترل سیل در مناطق مذکور از جمله بهارستان، فلاورجان، نائین و اردستان اجرایی شود که با توجه به شرایط سیل‌خیزی کشور و استان، سازمان برنامه و بودجه، وزارت نیرو و سازمان منابع طبیعی باید به این موضوع توجهی ویژه داشته باشند.

وی اضافه کرد: ساماندهی رودخانه‌ها، بازگشایی مسیل‌ها، تقویت سیل‌بندها، جاده‌ها و قنوات و رفع تصرفات از دیگر مواردی است که باید مد نظر قرار گیرد، استان اصفهان دارای ۳ هزار کیلومتر رودخانه فصلی است که ۲ هزار کیلومتر آنها مطالعه شده است و ۴۰۰ کیلومتر نیازمند اجرای طرح‌های ساماندهی دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: بررسی و اصلاح پل‌های موجود در مسیر جاده‌ها به منظور عبور رواناب نیز باید مد نظر قرار گیرد؛ تدوین و اجرای طرح‌های جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی به منظور تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و پیشگیری از ایجاد سیلاب، از جمله دیگر مواردی است که مسئولان مربوطه باید نسبت به آن اقدام کنند، طرح‌های مذکور در ۵۰ درصد شهرها تهیه شده و نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه کشور است.

شیشه فروش با اشاره به تداوم فعالیت تیم‌های امدادی در سطح استان تصریح کرد: هر طرح توسعه‌ای که اجرایی می‌شود باید پیوست کاهش خطر داشته باشد، همچنین مکان‌یابی احداث منازل مسکونی باید به درستی صورت گیرد و طرح‌های ایمنی اجرایی شود.

کد خبر 750468

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات خسارت بارش‌ها در اصفهان / کدام محورهای استان مسدود است؟
  • شهدا بار دیگر با پیام آزادگی در اصفهان تشییع شدند
  • گفت‌و‌گوی سردار سپاه با سی‌ان‌ان به زبان انگلیسی درباره حمله به اسرائیل
  • کدام شهرهای خوزستان بیشترین بارندگی را داشتند؟
  • واکنش کرملین به اظهارات خطرناک کامرون در مورد حمله به روسیه با سلاح‌های انگلیسی
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • پلیس مفتخر به حمایت مردم فهیم و انقلابی است
  • بارندگی در خوزستان از ۱۱۰ میلی‌متر گذشت/ کدام شهر رکورددار شد؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد